2016. december 27., kedd

Sky Jensen - Be Better Blogger Tippek #2. rész - 5 dolog ami fontos, ha blogger vagy!

Bloggernek lenni nem csak egy jó ötletből áll, amit aztán blogra is vetünk. Rengeteg mindentől függ, hogy a blogunk és mi magunk is ismertebbek legyünk. Nézzük is meg, mi az a öt dolog, ami számíthat.

1. Kinézet

Legen az bármelyik platform akármilyen témában fontos, hogy az olvasó számára szimpatikus és rendezett legyen egy blog kinézete.

– Ne használjunk élénk, egymásól nagyon elütő színeket, mert az bántja a szemet, olvasni pedig kellemetlen lehet.

– Sosem hiányozhat az üdvözlő szöveg vagy az oldal tartalmának rövid leírása, hogy az oda látogató tudja, miről is fog olvasni.

– Mindig használjunk menüt. Ez a legfontosabb dolog, hisz az olvasó böngészni jött az oldalunkra, de ha rendezetlen a kinézet, nem találja meg az adott oldal témájának megfelelő tartalmat, akkor fel fogja adni, megunja a keresgélést és vissza sem tér. Ha oldalunkon több témával is foglalkozunk, törekedjünk a csoportosításra, rendezettségre.

– Ma már rengeteg lehetőség van arra, hogy az olvasó felvegye a blog írójával a kapcsolatot. Ez sem maradhat el. Jól látható helyen tüntessük fel az elérhetőséget.


2. Ne csak ülj és várd a csodát!

Jobbnál jobb bejegyzések készültek általad, de nincs olvasód?
Kérdezem én: mit tettél annak érdekében, hogy másokhoz eljusson az oldalad? Bizony, nem lehet csak ülni és várni a csodát.
Hirdess a Facebookon!
Rengeteg csoport található a Facebookon és biztos vagyok benne, hogy mindenki megtalálja a saját kategóriájának megfelelőt. Lépj be és oszd meg a témában érdekeltekkel minimum a friss bejegyzések napján, de akár utána is, hetente többször az oldalad.


3. Légy aktív!

Az előző pontban említettem a hirdetést, de ez nem minden. Légy aktív, kommentelj, barátkozz, hogy ismerjenek téged és az oldaladat is.

4. Rendszeresség!

Nem tudom elégszer és eléggé kiemelni azt, hogy mennyire fontosa a rendszeresség, legyen az történetes vagy más témájú blog.
Nagy nehezen olvasókat szereztél, ne veszítsd el őket. Az emberek ha megszerettek, várják a posztjaidat de azzal, hogy húzod-halasztod a posztolást elveszítheted őket.
A tippem, hogy építs fel egy rendszert és az alapján posztolj, lehetőleg mindig egy napon. Az olvasóid tudni fogják és mindig vissza látogatnak majd.

5. Alkoss olyat, amit még más nem!

Légy egyedi. Persze ez nem annyira egyszerű, de itt inkább arra gondolok, hogy ne ne majmolj más bloggereket és legfőképpen ne lopj.
Igen, bizony vannak olyanok, akik úgy gondolják egyszerűbb más szövegét, ötletét vagy akár teljes bejegyzését átmásolni, de első sorban ez plágium, amiből aztán igen nagy gond is adódhat, másod sorban pedig igen csúnya dolog és főleg, felesleges. Miért akarná az olvasó kétszer két helyen elolvasni ugyan azt?
Alkoss egyedit, legyenek saját ötleteid, és ha nincs miről írj akkor ne blogolj, hanem keress inkább egy olyan hobbit, ami igazán a sajátodnak érzel, jól érzed benne magad és kiteljesedhetsz tőle.

Blogolni nem is olyan egyszerű igaz? Ti mit tesztek meg annak érdekében, hogy több emberhez jusson el az oldalatok és olvasókat szerezzetek?

Ha volna ötleted miről készítsek a közeljövőben cikket vagy ha kérdésed illetve kérésed van bármivel kapcsoltadban, azt kommentben vagy a skyjensenhun@gmail.com - email címen a tudtomra hozhatod. 


Sky Jensen 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése