2016. november 25., péntek

Nilla #blogajánló - Olvass bele!

Az a megtiszteltetés ért, hogy Nektek, Szívrohamgyár olvasóknak ajánlhatok olyan blogokat, amelyekbe szerintem mindenképpen érdemes belekukkantani. Több bloggal találkoztam már, mint amennyit meg lehetne számolni, a jó történetekre viszont emlékszem. Évek óta figyelek, úgyhogy ha valaki megkérdezi: na és, miket ajánlasz?, akkor mindig van pár tippem. Íme, lentebb csokorba (és kategóriákba szedve) megtalálhatjátok az én kedvenceimet! Olvasásra fel, és ha arra érdemesnek találjátok a történetet, szánjatok pár percet az írójára is, és mondjátok el, mi volt a benyomásotok!
Nilla



Online regények, kisregények, novellák, versek, azaz a történetblogok:

Constellation - www.constellation-blog.blogspot.hu

> Ajánlom az egész blogot, mert egy fiatal lány nagyon is érett világszemléletével találkozhattok rajta. Vivi már írt a névfelvállalás fontosságáról, a bloggerlét tipikus lépcsőiről, de amivel engem a legjobban megfogott, az a Swing with me, Buttercup című írása. Hogy belepillanthassatok az első részbe, és elolvashassátok a fülszöveget, klikkeljetek ideEddig két részt kaptak az olvasók a tervezett nyolcból, szóval bőven van még min izgulni: innen is üzenem Vivinek, hogy hajrá, sokan várják a folytatást! :)


> Beatles. Talán az egyik legegyedibb fanfiction-alapanyag, amivel találkoztam. Rengeteg egyperces, novella, regény épül az együttes köré, MoonlighTie minden írása más hangulatot, más pillanatot kap el. De a szerző nem állt meg a Beatlesnél, további zenészlegendákról is ír, így találkozhattok az oldalán többek között Bob Dylannel, a The Doorsszal, de ugyanígy eredeti, nem fanfiction írásokkal is. Ilyen például a Dobverőd. cigid. fényed., amit ide kattintva elolvashattok. 

Lélekvándor - www.lelek-vandor.blogspot.hu

> Dorothy verseibe már régóta beleszerettem. A jó verseket pedig nem kell magyarázni, úgyhogy itt hagyom nektek az egyik ilyet, mélyedjetek bele! Sötét romantika - elérhető itt


> Fruzsi ír mindenről. Úgy látom, sok fiatalnak ad támpontot, és ez nagyon fontos a blogvilágban is. Ajánlom, a cikkei mellett, természetesen, az Enigma: Hát ez sántít... című kisregényt, amit ide kattintva érhettek el. Aki szereti a szórakoztató krimiket egy csipetnyi romantikával, annak kötelező darab! Klikk ide.


> Jó, jó, tudom, most sokan a fejetekhez kaptok: One Direction fanfic?! Még mindig? De higgyetek nekem, ez egy nagyon szórakoztató történet. Az írópárosnak, Lyannának és Ginnek van humora, amit bátran használnak is, én nagyon sokat nevettem a fejezeteken. Ez egy könnyed, kikapcsoló, hangulatos írás, egy pohár meleg tea mellé tökéletes erre az időre. A lányok be tudják vonni az olvasót, és szórakoztatóak - néha nem is vágyunk ennél többre. :)

Íráshoz, írókhoz kapcsolódó blogok:

Így neveld a regényedet www.igyneveldaregenyedet.blogspot.hu

> Réka, az oldal szerkesztője nagyon hasznos, hiánypótló cikkekkel kedvez az írni és fejlődni vágyóknak. Sok írástechnikai írást megosztott már, a legkülönfélébb témákban - mindenkinek, aki ír, esetleg kiadáson gondolkozik, kötelező darab.

Szegecsvár - www.szegecsvar-kirschner.blogger.hu

> Ez a blog egy írói műhely, ahol egy roppant tehetséges, fiatal szerzőnő „éli mindennapjait”, tehát blogol néha az írásról, olykor más témákról, mint legutóbb például, a szerelemről. Érdemes annak benéznie, akit érdekelnek a hogyan készült műhelytitkok, a komfortzóna elhagyása vagy a példaképek témájának feldolgozása.

A papírfecnis fiók - www.papirfecnis.blogspot.hu

> Daremo leginkább a bloggereknek segít írásaival. Többek között azoknak, akik még nem tudják, kitől érdemes kritikát kérni, akiknek problémájuk akad azzal, hogyan kezdjenek neki és folytassanak egy blogra szánt történetet. Nagyon sok, bloggerek számára fontos témát érint - ajánlom azoknak, akik úgy érzik, még kissé elveszettek ebben a világban.

Vegyes-vágott:

Életmód: F.P. Diana - www.dianavilaga.blogspot.hu

> Ételek, jó könyvek, apróságok, amelyek feldobják a hétköznapjaidat; mindezt egy leendő tanár néni tolmácsolásában.

Világutazó: Female Yeti - www.femaleyeti.com

> Kiben ne merült volna fel a gondolat, hogy kilép a hétköznapokból, és nekivág a nagyvilágnak? Nos, a Female Yeti megtette. Naplója inspiráció lehet mindenkinek.

Magazin: Lendület - www.lenduletmagazin.hu
> Ha fiatal és tehetséges alkotókat szeretnél megismerni, akiket fiatal és tehetséges alkotók mutatnak be, akkor a Lendület Magazin a te oldalad.



______________________________________________________
Köszönöm szépen Nillának, hogy elfogadta a felkérésem.
Bizony Ő is blogger, nem is akármilyen! Olvassatok bele mindenképp!
www.nilla-literature.blogspot.com

4 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen az ajánlást. Csak ájulok, hogy bekerültem ebbe az igényes közegbe. ♥

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen az ajánlást én is. :) Megtisztelő olyan blogok között szerepelni, amiket én is olvasok és felnézek az íróikra. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen, de inkább neked jár a köszönet a hasznos blogért. :)

      Törlés