2017. május 28., vasárnap

Fórizs Krisztián - #Szexeltünk vagy szeretkeztünk?

Szeretkezünk vagy szexelünk?

Vajon hányszor fordult már meg a fejünkben ez a kérdés amikor a párunkra néztünk?

És végül is mit is jelent szexelni?


Van a nő, meg van a férfi és anatómiai okokból valamint természetünkből adódóan szükségünk van az ellenkező nem nagyonközelségére. Szükségünk van az érintésekre és emiatt annyi bonyodalmat okozunk magunknak amennyit csak lehet. 

Azonban hol a határ a kettő között?

Mi a különbség a szex és a szeretkezés között?

Van egyáltalán?



Természetesen van. Szexelni bárkivel lehet, jóformán némi kémiai reakcióval működhet a dolog. Működik is, használjuk is. Minden porcikánk kiélvezzük, hogy van, hogy ezt is-azt is  lehet. Még csak érzelmek sem kellenek hozzá. Persze teljesen kizárni nem tudjuk mert ez lehetetlen lenne. Nyilvánvalóan vannak szélsőséges helyzetek, kapcsolatprostik, szeretet koldusok és a többi; ebbe nem is igazán mennék bele.


Akkor mi a szeretkezés?


Hát kérem szépen abban minden benne van. Nem csak kémia vagy fizika, ott a lélek dolgozik a leginkább. Avagy szükségem van rá, mert neki szüksége van rám. Néha jobban várjuk az aktus utáni összeölelkezést, mint a tényleges huncutkodást. Vicces nem? Szükségünk van a megnyugvásra, a szerelemre, szeretetre, tiszteletre. A hajnali együtt didergős órákra ahol mindketten libabőrösek leszünk attól a finom szellőtől amit a reggel hoz. Nem csak a tested kell, hanem TE (és most az egész lényedre mutatok) minden kócoddal, hibáddal, bajoddal együtt. Így vagy jó és elfogadtalak (megint az egész lényedre mutattam.) Itt nem csak levezetjük a stresszt, a héten összegyűlt feszültséget. Szavak nélkül születik a megoldás mert nem csak simán szexelünk és bámulunk egymásra bambán közhelyekkel, nyögésekkel dobálózva, hogy nekünk ez mennyire jó. Mi most szeretkezünk, nevetünk, bénázunk, káromkodunk és újra nevetünk. Ezt jelenti szerintem szeretkezni.
A konklúzió tehát, hogy szex közben a testünket használjuk. Szeretkezés közben pedig a lelkünket és hatalmas különbség van a kettő között. Ég és föld.

-

A kép forrása: www.pexels.com

3 megjegyzés:

  1. Tetszik, hogy ilyen világosan és érthetően írod le az elméletedet, de szerintem elég felesleges és erőltetett ez a megkülönböztetés, és csak megnehezíted vele az életedet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem igen is fontos lehet néha megkülönböztetni, mert remek jelzője lehet annak, hogy mennyire jó egy kapcsolat. Mert lehet, hogy még szexelnek, mert igényük van rá, de gyakorlatilag a másikat már nem látják benne, csak pusztán az élvezetet. A saját élvezetüket.

      Törlés
  2. Számomra is hasonlóan két külön fogalmat jelent a kettő, hiába használják sokan együtt, akár egymás szinonimájaként. A szeretkezés tényleg nem csak fizikailag, hanem szellemileg, lelkileg és egóban is egyaránt elér valamit. Valami ami intim, fenomenális, felemelő és felszabadító. Szabadság egy darabja, mintha belekóstolnék egy felhő szélébe. Míg a szex egy halandó, földi tárgyilagos eszköz, melynek jobb szinonimája nincs, mint reprodukció. Száraz, rideg, érzéketlen és kemény. Végre valaki aki hasonlóan gondolkodik erről és vélekedik. Már azt hittem, csak én látom így az emberi élet ezen részét. :)

    VálaszTörlés